
لیلا اسفندیاری کجوری راد (۲۷ بهمن ۱۳۴۹، تهران - ۳۱ تیر ۱۳۹۰، گاشربروم ۲) کوهنورد زن ایرانی بود که در گاشربروم ۲ سقوط کرد و کشته شد. در یکی از شاخصترین صعودهای خود موفق شد به قله دشوار نانگاپاربات صعود کند، صعودی که از سوی هرگز پذیرفته نشد. اما پس از مرگش بارها از این صعود یاد شد.[۱] وی همچنین در تلاش برای ثبت رکوردی جدید، قصد صعود به قله کی۲، دشوارترین قله جهان را داشت که به دلیل شرایط نامساعد جوی موفق به این کار نشد. در تهران تندیسی به یاد وی ساخته شد.[۲]
بسم الله الرحمن الرحیم
(توجه:تمامی لینک های این مطلب مربوط به سایت معتبر دانشنامه آزاد ویکی پدیا است.)
شاید شما از آن دسته کوهنوردانی باشید که سالی چندبار پا بر دامنه ها پا می گذارید و البته در آن معدود دفعات نیز سعی دارید تا قله ای مرتفع در اطراف شهرتان را صعود نمائید.
و...
بسم الله الرحمن الرحیم
(توجه:تمامی لینک های این مطلب مربوط به سایت معتبر دانشنامه آزاد ویکی پدیا است.)
اثر ارتفاع بر فیزیولوژی بدن انسان
مهمترین عاملی که در ارتفاع بدن را تحت تاثیر خود قرار می دهد در علم پزشکی به آن هیپوکسیکم فشار می گویند. در واقع این پدیده کمبود اکسیژنی است که در اثر کاهش فشارهوا رخ می دهد. با افزایش ارتفاع به طور مستقیم فشار هوا و فشار نسبی اکسیژن کاهش پیدا می کند.
و...

منبع: سایت حد بالا
چگونگي پيدايش چشمه ها
آب در طبيعت هميشه در حال گردش است و در هر نقطه با توجه به شرايط محيط، كيفيت جداگانه اي دارد. مولكول هاي آبي كه امروز در تهران مصرف مي شود شايد چند سال قبل در اقيانوس اطلس بوده و سال ديگر در اقيانوس هند باشد. به طور كلي آب در اقيانوس ها بخار شده، بر روي قاره ها آمده و پس از تراكم در روي قاره ها به صورت بارش فرو مي ريزد و سپس از طريق رودخانه ها و جريانات زيرزميني مجدداً به اقيانوس مي رود. اين گردش آب در طبيعت را چرخه آب شناسي مي گويند. با توجه به تضويح فوق مي توانيم نتيجه بگيريم كه آب چشمه، ابتدا از طريق بارش در نقطه اي از زمين نفوذ كرده، جزو آب هاي زيرزميني محسوب شده و سپس از طريق جريان هاي زيرزميني و درز و شكاف هاي موجود، در نقطه اي ديگر از سطح زمين ظاهر مي شود.
منبع: سایت حد بالا
...
انجمن پزشکی کوهستان ایران: بطور کلی آدرنالین (گلوکاگون اپی نفرین) همگام با تحریک اعصاب سمپاتیک ترشح میشود و موجب فراهم آوردن نوعی حالت آماده باش برای بدن است، تا شخص بتواند در مقابل پیشامد نابهنگام یا فوق العاده ، آمادگی قبلی داشته باشد (مانند موارد ستیز ، فرار یا ...).
منبع: سایت حد بالا
...
منبع: سایت حد بالا
یکی از وظائف فیزیولوژیکی آب حفظ درجه حرارت بدن است.سیستم خنک کننده بدن شبیه سیستم خنک کننده ماشین است. زمانی که سطح آب در رادیاتور پائین است موتور بیش از اندازه گرم می شود که مشابه بدن آدمی است که سیستم خنک کننده بدنش با آب کار می کند .
منبع: سایت حد بالا
...
در حال حاضر و در راستاي پيشرفت هاي استاندارد و علمي در زمينه ورزش ( از جمله كوهنوردي ) متخصصين به تجربه دريافته اند كه برخورد علمي با ورزش تا چه حد كارساز و مثبت است و نكته ي مهم اينكه بسياري از اين اصول پس از پياده شدن در رشته هاي گوناگون ورزشي ارزش هاي خود را به خوبي نمايش داده اند .
منبع: سایت حد بالا
...
حتما" تعجب می کنید که چرا نوعی چای می تواند بیماری های شما را در طبیعت وحشی به خوبی درمان کند. ابتدا برایتان بیمارهای بارز طبیعت گردی را بر می شمارم که شامل :
مسمومیت های غذایی و آب ها ، اسهال ، انگل های دستگاه گوارش و نکروز های پوستی ،بیماری های میکروبی
منبع:وبلاگ هئیت کوهنوردان مهاباد
...
ادموند هیلاری اولین فاتح اورست می گوید:
«از نظر کسانی که عادت دارند زیبایی برف را از پشت شیشه و از کنار بخاری تماشا کنند ، کوهنوردی نوعی دیوانگی است ، آخر برای چه کسی این همه راه برود ، بار به دوش بکشد ، با دستان کرخ شده و تن سرمازده ساعت ها درون چادر یا جانپناه ، بلرزد ، بی خوابی و کوفتگی را تحمل کند ، سرانجام خسته و تشنه و گرسنه خود را به بالای کوه برساند و به پایین برگردد ؟!
کسی که هیچ گاه لذت رسیدن به قله را نچشیده ، کسی که تن به طبیعت نسپرده و با آن انس و الفت پیدا نکرده ، حق دارد چنین بیاندیشد.
ما فاتحان خام فتح های بی فایده نیستیم. حکایت ما، حکایت بازجستن روزگار وصل است. دراین دیرگاه دورماندن از اصل خویش، دراین هجوم تکنولوژی درد سر ساز و جنگ طلب. کوهنوردی عشق به طبیعت است. عشقی به پاکی چشمه سار، به سبزی جنگل، به نیلگونی دریا، به صلابت سنگ، به لطافت گل، به فروتنی خاک، به سپیدی برف، به توفندگی طوفان، به سبکی نسیم و به سنگینی کوه.»
منبع:وبلاگ هئیت کوهنوردان مهاباد
منبع:وبلاگ کانون کوهنوردان اوراز مهاباد
پاراستنی ژینگه پاراستنی ژیانه
!یادمان باشد هر زباله ای که به زمین می اندازیم کمر یک نفر را غم میکند!
عمر زباله ها در طبیعت
شیشه...............................................................4000 سال
ظروف یک بار مصرف و پلی استرن...........................1000 سال
مواد پلاستیکی بیش از......................................500 تا 700 سال
فلزات بیش از.........................................................100 سال
آدامس......................................................................5 سال
کبریت.......................................................................6 ماه
روزنامه به (علت داشتن سرب)......................................3 تا 6 ماه
پوست میوه...................................................................3 ماه